A megcsalás lélektana

A párod kedvéért teszed? Szét fogtok menni! Miért lép félre a férfi? Miért csal egy nő? Mert igen, mind férfi, mind nő oly’ gyakran megteszi. Nem is gondolnánk mennyire… Hogy kapcsolódik ez a swingerhez?

Bele lehet menni a megcsalás lélektanába, de én leginkább öt fő okot emelnék ki és nem is mindet fejteném ki részletesen:

  • aki nem kapja meg, amire vágyik
  • akinek éreznie kell, hogy bármit megtehet
  • ami részegen becsúszik
  • aki állandó szeretőt tart
  • akinek változatosság kell

Aki nem kapja meg amire vágyik

Ez egy nagy és vitatható terület. Valaki például egyszer azt mondta nekem „Van, amit egy aranyos barátnővel nem akarsz megtenni…” ezzel ellentétben sok nő mondta már nekem: „Miért nem tud néha csak úgy ösztönösen felvágni a konyhaasztalra?”

Van, aki a párja prűdségére hivatkozik, van aki a fáradtságára, vagy érdektelenségére, és van, akinek ha mindent megtennél, az is kevés lenne. Hol legyen a határ abban, amit a másikkal megteszel? Mindenki döntse el maga. De kérdem én: nem lehetne ezt esetleg megbeszélni? Szinte hallom sokak válaszát: esélytelen!. Ha viszont beszélni sem lehet  a kapcsolatotokban a vágyaitokról, akkor ne lepődjetek meg, ha egyszer csak kiderül valami csúnya kis titok a párotokról!

Akinek éreznie kell, hogy bármit megtehet:

Erről nem írok sokat, egyszerűen csak önbizalomhiány.

Ami részegen becsúszik:

Szerintem ez a rossz helyen rossz időben, itt az a kérdés, hogy ismerik-e egymást a felek és józanul is megismétlődik-e. Ha nem ismétlődik meg, azt hívják megbocsátható kisiklásnak. Ha megismétlődik, az alábbi, következő fokozatba fordul.

Aki állandó szeretőt tart:

Itt egyértelmű érzelmi kötődés alakul ki. Ha nem poliamor, azaz többszerelmű (Átlinkelés a poliamor oldalra) a pár és titokban zajlik, biztosana kapcsolat és a bizalom végét jelenti. (Még akkor is, ha nem hagyod el érte a másikat!)

Akinek a változatosság kell.

El is érkeztünk a swinger egyik fő motivációjához. Mindenek előtt meg kell értened: vagy elfojtod vagy elfogadod a vágyaidat, de a létezésük teljesen természetese, emberi dolog. Viszont egy kapcsolatban ketten vagytok, közösen kell a döntésre jutnotok minden fontos kérdésben, így ebben is. Óva intek mindenkit attól, hogy akarata ellenére, a másiknak kedvezve válassza a swinger életformát. Láttam már ilyet, amikor valaki csak a párja kedvéért látogatott swinger helyeket. Nyilván feszültséget, fájdalmat, féltékenységet kelt, és biztosan a kapcsolat végét jelenti – de az „igazi” swinger nem is pártolja ezt a felállást.

Inkább beszéljétek át, van-e olyan középút, ami mindkét félnek elfogadható. De nem árt tudni: ha valaki meg akarja tenni, az jó eséllyel meg is fogja tenni. Hosszú távon, éveken, egy életen keresztül nem lehet elfojtásban élni.

Titkok. Körül vesznek minket. Betakarnak, mint egy fátyol. Sejtelmesen elfedik a valóságot. Ugyanakkor egy ponton mindenkiben felmerül a kérdés: jó vagy rossz? Egy része bizonyára jó, hiszen egy-egy kegyes hazugság olykor oltalmaz és megóv. Mi a helyzet viszont azokkal a kisebb vagy nagyobb titkokkal, amiket nem önszántunkból választunk, amelyek nem feltétlen kegyes okokból születnek? Amiket külső indokok vagy emberek ránk kényszerítenek. A titok ez esetben már nagy valószínűséggel ellenünk fordul. Megöli az őszinteséget, és megmérgezi a kapcsolatot. Nem akkor, és nem közvetlenül természetesen, de egyszer, amikor kiderül, – és előbb vagy utóbb persze minden kiderül, – mindenképpen. A kapcsolatok alapja sokkal inkább az őszinteség kellene legyen. Minden kapcsolaté.

Mit tehetsz? Ha a vágyaitok ennyire különböznek, biztos egymáshoz valók vagytok? Nincs általános okos válasz. Nincs rá tuti recept. De jó, ha tudod:_a swingerségbe sok minden belefér. Van, aki csak nézelődni menne, van, aki mások mellett akar szeretkezni csak és kizárólag a saját párjával, de olyan párról is hallottam már, akik külön mentek privát többes találkozókra, amelyet (természetesen a felek jóváhagyása meglétében) videóra rögzítettek és egymásnak megmutatva erre szerelmeskedtek otthon. Meglepő? Ijesztő? Inkább sokszínű. Neked nem kell ezekben szükségszerűen részt venned, mindenki saját maga kell tudja, hogy mik azok a határok, amiket elfogadhatónak és izgatónak tart. Mert a swinger az élvezetekről szól. Ha nem élvezed akkor ne tedd meg senki kedéért – de vajon nem lehetséges-e, hogy a félelmeid, a gátlásaid tartanak csak vissza attól, hogy teljesebb életet éljetek? Kommunikáció és őszinteség. Mindenről és mindig. Enélkül biztos nem megy.

„Hát igen. Sokféle titok létezik, és némelyik képes megváltoztatni erősnek gondolt emberi kapcsolatokat, vagy érzelmeket. Egy ártalmatlannak tűnő szórakozás is, ha kiderül, fájhat, de csak akkor, ha megbízunk a másikban, és teljes hittel átadjuk magunkat a kezébe. Ha rábízzuk a sorsunkat egy olyan emberre, aki visszaél a másik bizalmával.”

Want me to write short stories about your recipes?

I would love to. just send me a message.

Subscribe for newsletter

Join Our 203,849 Subscribers

A peep at some distant orb has the power to raise and purify our thoughts like a strain of sacred music, or a noble picture, or a passage from the grander poets. It always does one good.

I only send really good stuff occasionally. Promise.

Something went wrong. Please check your entries and try again.