Mi lesz, ha beleszeret az alkalmi partnerébe?

A swinger csak testiség vagy vannak benne érzelmek is? Kell-e tartanom attól, hogy a párom beleszeret alkalmi partnerébe?

„Igen, már óvodás koromban is folyamatosan szerelmes voltam. De hányszor! Ezen az évek sem változtattak. Imádok szerelmesnek lenni! Szeretem megélni, amikor boldogságtól ittasan belém hasít egy érzés, és átjárja a belsőm minden kis zúgát, amikor a szeretett nőre gondolok. Most pedig, hogy rájöttem, hogy ez normális, még boldogabb vagyok.

Nem csak én tanultam ezen a hétvégén, de Lola is rájött sok mindenre. A swinger nála mindig úgy működött, hogy semmiféle kapcsolata nem volt azokkal a férfiakkal, párokkal, akikkel lefeküdt. Tudom, hogy ez nálad is jellemzően hasonlóan alakult, bár volt néhány kivétel. Egy nagy különbség volt csupán, hogy Lolának – elmondása szerint – mindig kicsit hiányérzete maradt. Egy kicsit mindig szerelmessé vált a nőbe, férfiba, akivel vagy akikkel együtt volt. Mindig ott bujkált benne a kisördög, hogy jó lenne újra találkozni, és akár meginni egy kávét, akár több mindent is együtt csinálni… De amilyen könnyen bele tudott szeretni valakibe, az évek során tökélyre fejlesztette a felejtés tudományát is. A míg te a puszta szexuális élvezetért kerested ezt a fajta kalandot, addig ő a szerelem akár pillanatnyi ideig tartó, de rendszeres megéléséért. Hiszen tudta, és belül érezte, hogy képtelen szerelmét egyetlen kizárólagos személy felé irányítani. És őszintén? Nem is akarta. Újra és újra meg akarta élni.”

Minden ember más, éppen ezért nem lehet kijelenteni, hogy mennyivel nagyobb az esélye annak, hogy a párunk egy swinger kaland során válik szerelmessé, vagy hogy nagyobb-e erre az esély, mint „hétköznap.”. Hét évem tapasztalatából megállapítva,: inkább kevésbé valószínű. Poliamor érzések legtöbbünkben vannak, kérdés, hogy tudunk-e vagy akarunk-e eszerint az életmód szerint élni. Nem vallok poliamor elveket, nem akarok több embert egyszerre szeretni,  de mivel megtapasztaltam az érzést, tudom, hogy létezik.

Nem attól lesz swinger valaki, hogy lelátogat egyszer egy klubba. A swinger ennél több, egy élet- és gondolkodásforma, amelyben -egyebek között- a párunkkal közösen éljük meg a változatosság gyönyörét és a többes szenvedélyt. Amennyiben a szexualitáshoz valamelyik félnek szerelemre van szüksége, kialakulhat egy pillanatnyi poliamor életérzésű állapot, amikor több ember felé is lehetnek egyszerre gyengéd érzelmeim. A kérdés, sokkal inkább az, hogy miként él a pár és milyen szabályokat határoznak meg, engedik-e ezt kibontakozni vagy a pillanat megélése után hátrahagyják ezeket a plusz érzelmeket Ne feledjük, hogy

a swinger világában mindent lehet, de semmi sem kötelező.

Lehet érzelemmentesen kefélni, csakúgy, mint érzékien szeretkezni. Igen, a szabályokat a legelején le kell fektetni és a legfontosabb, hogy ne féljünk őszintén beszélni kétségeinkről, félelmeinkről párunkkal. Ezek a felállított korlátok persze nem kőbe vésett tabuk, kölcsönös akarattal, természetesen az idő múlásával és a megszerzett tapasztalatok ismeretében megváltoztathatók.

Nekem személy szerint nem fér bele a testiségen kívüli viszony. Az érzelmeket az állandó párom szerelmén keresztül akartam megélni. Az élet fintora, hogy ő végül más hölgy szerelmét választotta – de nem, nem swinger körökből és nem a swingerezésünk miatt került elő a harmadik fél. Ezzel szemben olyan párt is ismerek, akik bár nyitottak a swinger élményekre is, nekik az is belefért, hogy párjuk – mindkettejük közös beleegyezésével – szeretőt tartson. Igen, direkt ezt a szót használtam, mivel nem szimpla testiségen alapuló nyitott kapcsolatról volt szó. A hölgy igazán „szerelmes alkat”, mégsem ment az eredeti kapcsolata rovására – de erről már inkább egy másik oldalon lenne érdemes beszélgetni. (link)

Láttam-e már olyat, hogy szerelem alakult ki egy klubban, pedig egyik vagy mindkét fél elkötelezett volt? Igen, Pont ahogy a hétköznapi életben is előfordul. Mégis azt kell mondjam, hogy swingerek között ez sokkal ritkább, a kapcsolatok sokkal tartósabbak – amerikai kutatások szerint tízszer kevesebb a válás swingerek mint a monogám párok között! Hogy miért? Mert a swinger kapcsolat megtanít sokkal őszintébbnek lenni, együtt, közösen megélni azokat a dolgokat is, amelyeket „hagyományosan” eltitkolunk a párunk elől. Kommunikálnunk kell az örömeinket, a bajainkat, a kívánságainkat, az érzelmeinket, ez pedig hatalmas biztonságot ad és betonszilárd alapokat teremt. Pont itt van a buktató is: ha nem így tesznek a felek, ha benne maradnak a játszmáikban, akkor a swinger tönkre is teheti a kapcsolatot. Igazából csak akkor teszi tönkre a kapcsolatot.

Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció. Nem lehet elégszer hangsúlyozni.

„A boldogságot akkor találjuk csak meg, ha el tudjuk engedni félelmeinket. Ne a félelem irányítsa tetteinket, hanem a saját akaratunk, terveink, céljaink és a saját boldogságunk. Azt is tudom, hogy mindenkinek mást jelent a boldogság. Nem vagyunk egyformák, és pont ettől olyan szép ez a gyönyörű,színes világ.”

Want me to write short stories about your recipes?

I would love to. just send me a message.

Subscribe for newsletter

Join Our 203,849 Subscribers

A peep at some distant orb has the power to raise and purify our thoughts like a strain of sacred music, or a noble picture, or a passage from the grander poets. It always does one good.

I only send really good stuff occasionally. Promise.

Something went wrong. Please check your entries and try again.